Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015

ΦΟΙΝΙΚΙΑ




Maria Kyrimlidou



ΥΛΙΚΑ
Θα χρειαστούμε (για 40 κομμάτια):
  • 1 φλ τσ ζάχαρη
  • 1 φλ τσ χυμό πορτοκαλιού
  • 2 φλ τσ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή ανάμεικτο με ηλιέλαιο
  • 1 κουτ γλ σόδα
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)περίπου 4 φλιτζ.
Για το σιρόπι:
  • 3 φλ τσ ζάχαρη
  • 4 φλ τσ νερό
  • 1 λεμόνι (το χυμό του)

Διαδικασία


Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού και τη σόδα. Χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη και η σόδα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα, ώστε να πετύχουμε μία ζύμη που να μην κολλάει στα τοιχώματα του μπολ ή στα χέρια μας.Βαζουμε την ζυμη στο ψυγειο για μια ωρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και πλάθουμε τα φοινίκια σε σχήμα οβάλ ,σε ότι μέγεθος θέλουμε. Ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά με αντιστάσεις.
Αφού ψηθούν, τ'αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε όλα τα υλικά του για ένα 5 λεπτά.
Τοποθετούμε τα φοινίκια σε ένα ταψί και όπως είναι χλιαρά, περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι. Τα αφήνουμε ένα 2 ωρο να ρουφήξουν το σιρόπι και έπειτα τα γυρίζουμε ανάποδα ούτως ώστε να σιροπιαστεί και η άλλη πλευρά. Τα φοινίκια μας είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.