ΥΛΙΚΑ
Θα χρειαστούμε (για 40 κομμάτια):
- 1 φλ τσ ζάχαρη
- 1 φλ τσ χυμό πορτοκαλιού
- 2 φλ τσ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή ανάμεικτο με ηλιέλαιο
- 1 κουτ γλ σόδα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)περίπου 4 φλιτζ.
- 3 φλ τσ ζάχαρη
- 4 φλ τσ νερό
- 1 λεμόνι (το χυμό του)
Διαδικασία
Αφού ψηθούν, τ'αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε όλα τα υλικά του για ένα 5 λεπτά.
Τοποθετούμε τα φοινίκια σε ένα ταψί και όπως είναι χλιαρά, περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι. Τα αφήνουμε ένα 2 ωρο να ρουφήξουν το σιρόπι και έπειτα τα γυρίζουμε ανάποδα ούτως ώστε να σιροπιαστεί και η άλλη πλευρά. Τα φοινίκια μας είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου