Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ



Dimitra Gkanidou
Παντεσπανι


Υλικα
  • 5 αυγα
  • 1 κουπα ζαχαρη 
  • 1 κουπα φαρινα
  • 3 κουτ.σουπας κακαο
  • 1 μπουκαλακι αρωμα πορτοκαλι απο το λιντλ
Χτυπαμε στο μιξερ τ αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν,προσθετουμε το αρωμα και ανακατευουμε κοσκινισμενο το αλευρι με το κακαο με μια σπατουλα απαλα.ψηνουμε 30 λεπτα αντιστασεις σε αποσπωμενη φορμα!αφνουμε να κρυωσει και κοβουμε σε 3 ισα μερη
Σιροπι 
  • Μιση κουπα ζαχαρη
  • Μιση κουπα νερο
  • Μερικες σταγονες λεμονι
  • Λιγο κονιακ
1η Στρωση ενας φακελος κρεμα ζαχαροπλαστικης με γευση σοκολατα
και τριμμενο καρυδι
2η Στρωση εβαλα την ψυχα απο 3 πορτακαλια στο μουλτι στραγγιξα να φυγουν οι φλουδες και εβρασα με γαλα,ζαχαρη,στο τελος εδεσα με κορν φλαουρ.
3η Στρωση οτι εμεινε απο την ετοιμη κρεμα σοκολατας!
Τελος
Καλυψα με γκαναζ
Λιωνουμε σε μπεν μαρι
  • 200 γραμ κρεμα γαλακτος 
  • 200 κουβερτουρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΡΙΟΚΕΣ

500 γρ  κέικ τριμμένο στο μούλτι 200-300 γρ  καρύδια χοντροκοπανισμένα 200 γρ  μαργαρίνη λιωμένη 1 κούπα  (περίπου) σιρόπι από γλυκό κουταλι...