Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

ΚΩΚ ΤΑΨΙΟΥ

Anastasia Theocharopoulou


Υλικά
για το παντεσπάνι: ταψι διαμετρο 24 μεχρι 28 εκ{εγω σε 26ρι το εχω}

  • 6 αυγά
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι αλεύρι
  • 1/2 φλ του καφέ νερό
  • 1 μπεικιν

Για την κρέμα:
  • 1 φακελάκι κορν φλάου βανίλια
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι κοσκινισμένο
  • γάλα οσο λέει στο φακελάκι

Γλάσο

  • 1 κουβερτούρα 250γρ
  • μισο φλ γάλα
  • μισό κουτ. γλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:

1. Για το παντεσπάνι, χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το νερό, το μπέικιν και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να αρχίσει να σφίγγει το μείγμα
2. Λαδώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μείγμα Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αν βάλουμε το μαχαίρι πρέπει να βγαίνει καθαρό. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το αναποδογυρίζουμε σε μια πετσέτα. Καλό είναι να το ετοιμάσουμε απο την προηγούμενη μέρα για να κοπεί πιο εύκολα και να σταθεί
3. Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με της οδηγίες που αναγράφονται στο φακελάκι. Μόλις πήξει, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας πολύ καλά και το αυγό. αν βγει πολύ πηχτή ρίχνουμε λίγο γάλα.
4. Κόβουμε το παντεσπάνι σε 2 μέρη Βάζουμε την βάση στο ταψί ή σε μια βάση ή πιατέλα και γεμίζουμε με την κρέμα. Βάζουμε και το άλλο κομμάτι παντεσπάνι απο πάνω
5. Για το γλάσο σοκολάτας ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε και το λάδι Αφήνουμε 2 λεπτά να κρυώσει και να μην είναι πολύ ρευστό. περιχύνουμε σιγά σιγά το κωκ και απλώνουμε για να καλυφθεί ομοιόμορφα. Βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει και σερβίρουμε
ΠΗΓΗ ΕΔΩ