Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

Maria Kyrimlidou



ΥΛΙΚΑ
  • 1 μπεικιν
  • 5 αυγά
  • 1/2 κιλό τυρί
  • 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 750 gr σπανάκι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • λίγο άνηθο 
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 φλ.τσ. αλεύρι μπλε
  • νεράκι μισό φλιτζάνι τσαγιού 
  • φρυγανιά 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το σπανάκι το κόβουμε και το αλατίζουμε ελαφρώς. Το τρίβουμε με τα χέρια και το στραγγίζουμε για να φύγουν τα νερά του.
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, σπανακι,τα αυγά, το τυρί,το λάδι, πιπέρι,κρεμμύδι(τριμμένο)μπεικιν, άνηθο και τα ανακατεύουμε για να γίνουν ένας παχύρρευστος χυλός,προσθέτοντας όσο νεράκι χρειαστεί (περίπου μισό φλιτζάνι τσαγιού.)Το ταψακι το βουτυρώνουμε και το πασπαλίζουμε με μπόλικη φρυγανιά. Απλώνουμε το χυλό και ρίχνουμε λίγο λαδάκι από πάνω .Πασπαλίζουμε με την φρυγανιά.
Ψήνουμε στους 170° Κελσίου με αέρα για μία ώρα.

ΤΗΝ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΨΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟ ΤΡΙΨΕΤΕ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ(ΧΟΝΤΡΗ Η ΨΙΧΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ)ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΤΑ ΤΡΑΓΑΝΗ.