Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

Ανεβατά με αλμυρή μυζήθρα


Maria Kyrimlidou


ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο γεμάτο 
  • 3 ποτήρια (απ' το ίδιο ποτήρι) χλιαρό νερό
  • 1 σφηνάκι ρακί
  • μισό φακελάκι μαγιά (ας είναι και περισσότερο)
  • λίγο αλάτι
  • αλεύρι όσο πάρει (800-900γρ)

Για τη γέμιση:
  • μισό κιλό μυζήθρα
  • πιπερι (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί.
Η ζύμη δεν θα πρέπει να είναι πολύ σκληρή,θα πρέπει να κολλάει στα χέρια μας.Αφήνουμε την ζύμη για 1 ώρα περίπου.
Ετοιμάζουμε τα ανεβατά μας ανοίγοντας τα με το χέρι και βάζοντας στη μέση τη μυζήθρα. Τα κάνουμε μπαλάκια και στη συνέχεια τα πατάμε για ν' απλώσουν. Καθώς θα τα πλάθουμε για να μη κολλάει η ζύμη στα χέρια, βάζουμε αλεύρι (όχι πολύ).
Τα κάνουμε περίπου 1 δάχτυλο στο πάχος.
Και τέλος βάζουμε λάδι στο τηγάνι μέχρι να σκεπαστούν μέχρι τη μέση. Τα τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά.Μόλις τα τηγανίσουμε βάζουμε χαρτί στο πιάτο για να μαζέψει τα περιττά λάδια.