Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΑ ΜΕ ΤΥΡΙ


Μαρία Λαζάκη Παπαγεωργίου




Υλικά:

  • 3 ποτήρια αλεύρι γοχ
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • Ελάχιστη ζάχαρη
  • Χλιαρό νερό
  • Τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι σε χοντρά κομμάτια.
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι,τη ζάχαρη,το αλάτι,το λάδι,σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό,ρίχνουμε μέσα τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά.Αδειάζουμε ολο το περιεχόμενο μέσα στο μίγμα με το αλεύρι και ζυμώνουμε ρίχνοντας χλιαρο νερό ωσπου να πετύχουμε μία ζύμη ελαστική.Το κανουμε μπάλα το σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 20 λεπτά.Κόβουμε μικρά μπαλάκια τα ανοίγουμε στην παλαμη μας σαν πιτουλα ,βάζουμε μπολικη φέτα και ξαναπλαθουμε να παει η φέτα παντού.Τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές...Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας και καλή μας όρεξη.