Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

Κριτσανιστή τεμπελόπιτα!


Rountsiou Dimitra



Υλικά για την ζύμη:


  • 400ml σόδα αναψυκτικό 
  • 1 κ γ αλάτι
  • 1 κ γ ρίγανη 
  • 3 κσ ξύδι 
  • 5 κσ ελαιόλαδο
  • αλεύρι όσο πάρει( περίπου 700γρ) για να γίνει μια μαλακή ζύμη.


Υλικά για την γεμίση:
  • 500 γρ φέτα 
  • 250γρ γραβιέρα
  • 250γρ γκούντα
  • 250 γρ γαλοπούλα σε κυβάκια
  • 150γρ βούτυρο για τα φύλλα

Εκτέλεση: κάνουμε την ζύμη την χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια κ τα αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Έπειτα πέρνουμε το μπαλάκι της ζύμης το ανοίγουμε σε ένα μικρό φύλλο το αλείφουμε με το βούτυρο και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια γεμίσει μετά ανοίγουμε το επόμενο μπαλάκι κ επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να κάνουμε τα τέσσερα μπαλάκια στο τέλος μαζεύουμε τα φύλλα που έχουμε κάνει σαν πουγκί το ανάποδογυρίζουμε κ το ανοίγουμε με το πλάστη όσο είναι το ταψί μας το βουτυρώνουμε το κόβουμε σε κομμάτια κ το ψήνουμε στις αντιστάσεις σε δυνατή φωτιά!
Με την ζύμη κάνουμε δύο τέτοιες πίτες γι αυτό κ την χωρίσαμε σε 8 μπαλάκια.