Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016

Τραγανη μανιταροπιτα με κεφαλοτυρι.


Alexios Kigiannidis


Υλικα:

  • 500 γρ φυλλο χωριατικο, 
  • 500 γρ. μανιταρια φρεσκα η κονσερβοποιημενα,
  • 2 ξερα κρεμμυδια μεγαλα,
  • μισο ποτηρι λευκο κρασι, 
  • 1 κυβος ζωμος μανιταριων,
  • 200 γρ. κεφαλοτυρι τριμμενο, 
  • αλατι πιπερι , 
  • μαιντανος, 
  • 1 σφηνακι γαλα ,
  • ελαιολαδο για σωταρισμα και επαλειψη.
Διαδικασια παρασκευης: Ψιλοκοβουμε τα κρεμμυδια και τον μαιντανο, τα σωταρουμε με λιγο ελαιολαδο , σβηνουμε με κρασι και ριχνουμε τον κυβο. Προσθετουμε τα μανιταρια κομμενα σε φετες. Σωταρουμε μεχρι να εξατμιστουν τα υγρα. Επειτα η διαδικασια ειναι ιδια με ολλες τις αλλες πιτες, τρια φυλλα απο κατω στο ταψι , γεμιση + κεφαλοτυρι, τα υπολοιπα φυλλα ( τα αλοιφουμε λιγο με ελαιολαδο). κοβουμε την πιτα και ψηνουμε στους 180 βαθμους με αερα για 40 λεπτα περιπου. 5 λεπτα πριν την βγαλουμε αλοιφουμε απο πανω με το πινελο βουτωντας το σε γαλα για πιο ροδινη κρουστα.Μου αρεσει οι πιτες να μην ξεχειλιζουν απο γεμιση, αν ειστε περισσοτερο της γεμισης και οχι του φυλλου διπλασιαστε την ποσοτητα της γεμισης , σε αυτην την περιπτωση η μανιταροπιτα σας θα ειναι ενα αυτονομο γευμα εαν το συνοδευσετε με σαλατα αρεσκιας σας και ενα ποτηρακι κρασι.
Καλη σας ορεξη