Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

ΔΙΧΡΟΜΕΣ ΚΡΕΠΕΣ

Maria Kyrimlidou
ΥΛΙΚΑ



  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 3 ποτήρια γάλα
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 2 κουταλιές σούπας κακάο 
  • 3 αυγά
  • 2-3 κουταλιές σούπας βηταμ 
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 βανιλια 
  • 1/2 κουταλάκι μικρο σόδα

ΓΕΜΙΣΗ

  •  μερεντα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη.Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κακάο. .Χωρίζουμε το μιγμα σε δυο μέρη .Στο ένα απο τα δυο βάζουμε το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ζεσταίνουμε το τηγάνι η ιδικό σκεύος για τις κρέπες και το περνάμε μια φορά με το λαδάκι Βάζουμε μια ποσότητα απο το καφέ μιγμα κυκλικά σχεδιάζοντας το σχέδιο που επιθυμούμε.Αφήνουμε για 5 δευτερόλεπτα να δέσει και επειτα ρίχνουμε την άσπρη ζύμη στο κέντρο απλώνοντας την παντού. Περιμένουμε μέχρι να ξεκολλάει η κρεπα και την γυρίζουμε απο την άλλη μεριά. Γεμίζουμε την κρέπα απο την μεριά που δεν έχει το σχέδιο .Καλη ορεξη!!