Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

ΚΡΟΥΤΟΝ


Maria Kyrimlidou

Εχετε μπαγιάτικο ψωμί?


Μην το πετάτε(είναι αμαρτία , έχουμε και κρίση ) 
εκμεταλλευτείτε το ψωμάκι σας και εκτιμήστε το φτιάχνοντας ΚΡΟΥΤΟΝ!!!
Τρωγεται και σκέτο , μπαίνει στις σαλάτες και στις σούπες!!Το συγκεκριμένο  μπαγιάτικο ψωμί είναι σπιτικό!!

Υλικά συνταγής: 

  • Μπαγιάτικο ψωμί: κομμένο φέτες 
  • Ελαιόλαδο όσο πάρει
  • ρίγανη
  • αλατάκι(αν τα θέλετε πιο αλμυρά)
  • θυμάρι
  • σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
  • μουστάρδα
  • Μπορείτε να βάλετε οτι μπαχαρικά θέλετε.



Οδηγίες: 
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς (140 με αέρα).
2. Κόβετε σε φέτες το ψωμί 

3. Ρίξτε τα μπαχαρικά και ανακατέψτε καλά .
4. Απλώνετε τα ψωμάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο ή αλουμινόχαρτο (είναι σημαντικό να μην είναι πολύ στριμωγμένα τα κρουτόν για να ψηθούν ομοιόμορφα) και τα βάζετε στο φούρνο. Μετά από 20 λεπτά περίπου, ανοίγετε και τα ανακατεύετε. Συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν (συνολικά 30 - 45 λεπτά ανάλογα το μέγεθος και το φούρνο).
4. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε τα κρουτόν να κρυώσουν μέσα στο ταψί. Τα φυλάτε σε αεροστεγές κουτί ή σακούλα