Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

ΡΟΛΟ ΜΠΑΟΥΝΤΙ








Maria Kyrimlidou
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ



  • 200 γρ. μπισκότα πτι μπερ  Παπαδοπουλου
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κακάο μαύρο  
  • 100 μλ. ζεστό νερό
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ 
  • 80 γρ. ινδοκαρυδο
  • 80 γρ. βιταμ
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη ή
  • Μπορειτε να κάνετε γέμιση με
  • 50 γρ .ζαχαρούχο
  • και 30 γρ. βιταμ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα μπισκότα στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη,
προσθετουμε το κακάο.
Σε ένα μπολάκι διαλύουμε την ζάχαρη μαζί με το νερό και την ρίχνουμε μέσα στα μπισκότα.(μπορείτε να το βράσετε μέχρι να διαλάθει η ζάχαρη)
Ανακατεύουμε όλα καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη σφιχτή.
Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το Βιταμ .

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την άχνη και το ινδοκαρυδο ή το ζαχαρούχο με λιωμένο βιταμ.
Ανακατεύουμε όλα καλά.
Στο τραπέζι στρώνουμε την μεμβράνη .

Απλώνουμε την ζύμη με μπισκότα με τα χέρια.
Κόβουμε ένα κομμάτι μεμβράνης και απλώνουμε απο πάνω

με έναν πλάστη ανοίγοντας τη ζύμη πάχος 1 εκ.
Βγάζουμε την μεμβράνη την οποία είχαμε βάλει πάνω,απλώνουμε την γέμιση ινδοκαρυδου σε όλη την επιφανεια.
Τυλίγουμε το ρολό με την βοήθεια της κάτω μεμβράνης και το αφήνουμε στην συντήρηση για μια ώρα μέχρι να σφίξει.
Κόβουμε πάχος 1 εκατοστών. 

Βγαίνουν 12 με 13 κομμάτια μικρα.
"Σας συνιστώ να κάνετε διπλή δόση γιατί σίγουρα θα σας αρέσει.
" Την επιφανεια  μπορείτε να την περάσετε με λιωμένη σοκολάτα .
Έτοιμα για κέρασμα!!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ 








ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΕΜΙΣΗΣ