Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

ΡΟΛΟ ΜΠΑΟΥΝΤΙ

Maria Kyrimlidou
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ


  • 200 γρ. μπισκότα τύπου Παπαδοπουλου
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 100 μλ. ζεστό νερό
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ 
  • 80 γρ. ινδοκαρυδο
  • 80 γρ. βιταμ
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα μπισκότα στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη,
προσθετουμε το κακάο.
Σε ένα μπολάκι διαλύουμε την ζάχαρη μαζί με το νερό και την ρίχνουμε μέσα στα μπισκότα.
Ανακατεύουμε όλα καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη σφιχτή. Αφήνουμε για λίγο μέχρι να κρυώσει και να σφίξει .
Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βηταμ .Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την άχνη και το ινδοκαρυδο.
Ανακατεύουμε όλα καλά.
Στο τραπέζι στρώνουμε την μεμβράνη .Απλώνουμε την ζύμη με μπισκότα με τα χέρια.
Κόβουμε ένα κομμάτι μεμβράνης και απλώνουμε απο πάνω.Με έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη πάχος 1 εκκ.

Βγάζουμε την μεμβράνη την οποία είχαμε βάλει πάνω
Τυλίγουμε το ρολό με την βοήθεια της κάτω μεμβράνης και το αφήνουμε στην κατάψυξη για μια ώρα μέχρι να σφίξει.
Κόβουμε πάχος 1 εκκ.

Βγαίνουν 12 με 13 κομμάτια
Έτοιμα για κέρασμα!!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ 







ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΕΜΙΣΗΣ