Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2016

Καζάν Ντιμπί




Μαριανα Γκοτσαμπαση

ΥΛΙΚΑ


  • 3 λίτρα γάλα
  • 240 γρ. νισεστέ 
  • 500 γρ. ζάχαρη 
  • 1-2 βανιλιες
  • Για τον πάτο του ταψιού μια κουταλιά λιωμένο βούτυρο και 100 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα 2,5 λίτρα γάλα σε δυνατή φωτιά.
Διαλύουμε το νεσεστέ και τη ζάχαρη στο 1/2 λίτρο γάλα. Ρίχνουμε το διάλυμα στο γάλα που βράζει.
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Στρώνουμε το βούτυρο στο ταψί και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Ρίχνουμε μια με δυο κουταλιές κρέμα από πάνω. Και με το ταψί σε δυνατή φωτιά όσο το δυνατόν περισσότερο (να μαυρίσει πολύ και να κάνει φουσκάλες). Όσο περισσότερο καίει τόσο καλύτερο γίνεται.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα στο ταψί και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο. Για να μη πιάσει κρούστα από πάνω καλύπτουμε με διαφάνεια.