Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

ΛΑΖΑΝΙΑ


Melina Karamatidou




Υλικά:
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι μεγάλο (ψιλοκομμένο)
1 pummaro
1 κουτί λαζάνια barilla
κεφαλοτύρι τριμμένο
λάδι, αλάτι, κανέλλα
2 δόσεις μπεσαμέλ Γιώτης
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μόλις ξανθύνει βάζω τον κιμά κ τον τσιγαρίζω. Στη συνέχεια προσθέτω το pummaro, αλάτι, κανέλλα, ζάχαρη κ λίγο νεράκι. Χαμηλώνω τη φωτιά κ περιμένω να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Σβήνω τον κιμά όταν δέσει η σάλτσα κ έχει κ λίγο υγρό ζουμάκι. Ετοιμάζω τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες. Σε ένα πυρέξ βάζω λίγο λαδάκι κ 2-3 κουταλιές σούπας μπεσαμέλ, απλώνω παντού στον πάτο κ από πάνω βάζω διαδοχικά: λαζάνια, μπεσαμέλ, κιμά, κεφαλοτύρι, τουλάχιστον 4 στρώσεις. Στην τελευταία στρώση βάζω λαζάνια κ μπεσαμέλ. Προσθέτω λίγο νεράκι στο πυρέξ κ ψήνω στους 220 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Τρώγεται καλύτερα χλιαρό κ όχι καυτό. Καλή μας όρεξη!