Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

ΠΙΤΟΥΛΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ





Maria Kyrimlidou

ΥΛΙΚΑ



  • 3 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1κ.γ. αλατι
  • 1κ.γ. ζάχαρη
  • 3 κουταλιές σούπας βότκα ή ξύδι ή ούζο
  • 3 κουταλιές σούπας λάδι (όποιο προτιμάτε)
  • 1,5 φλιτζάνια νερό χλιαρό 
  • 1 ποτηρι ελαιόλαδο για τηγάνισμα(να μην σκεπάζει τα κασεροπιτακια μας,)
ΓΕΜΙΣΗ
  • 500 γρ.κασερι (οποίο θέλετε)τριμμένο 
  • ++Η γέμιση μπορεί να γίνει και με κιμά(κιμάς,κρεμμυδι,αλατι,πιπέρι,τον γεμίζετε ωμό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βαθύ κοσκινίζουμε  το αλεύρι και κάνουμε μια λακουβιτσα στην οποία ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακιά και να μην κολλάει στα χέρια.

Αν χρειαστεί να βάλετε άλλο αλεύρι η νερό βάλτε.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστει για 30 λεπτά σκεπασμένη με μια πετσέτα.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 18 μπαλάκια και ένα ένα ανοίγουμε σε παχος 1 εκκ.
Γεμίζουμε με την γέμιση και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι γυρίζοντας τα και από τις δυο μεριές.