Maria Kyrimlidou
- 3 φλιτζάνια αλεύρι
- 1κ.γ. αλατι
- 1κ.γ. ζάχαρη
- 3 κουταλιές σούπας βότκα ή ξύδι ή ούζο
- 3 κουταλιές σούπας λάδι (όποιο προτιμάτε)
- 1,5 φλιτζάνια νερό χλιαρό
- 1 ποτηρι ελαιόλαδο για τηγάνισμα(να μην σκεπάζει τα κασεροπιτακια μας,)
- 500 γρ.κασερι (οποίο θέλετε)τριμμένο
- ++Η γέμιση μπορεί να γίνει και με κιμά(κιμάς,κρεμμυδι,αλατι,πιπέρι,τον γεμίζετε ωμό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βαθύ κοσκινίζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακουβιτσα στην οποία ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά.Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακιά και να μην κολλάει στα χέρια.
Αν χρειαστεί να βάλετε άλλο αλεύρι η νερό βάλτε.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστει για 30 λεπτά σκεπασμένη με μια πετσέτα.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 18 μπαλάκια και ένα ένα ανοίγουμε σε παχος 1 εκκ.
Γεμίζουμε με την γέμιση και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι γυρίζοντας τα και από τις δυο μεριές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου