Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016

ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΠΙΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΦΥΛΛΑ ΠΕΡΕΚ

Maria Kyrimlidou
ΥΛΙΚΑ 



  • 6 φύλλα για περέκ .Συνταγή πατήστε  ΕΔΩ(μπορείτε να πάρετε και έτοιμα φύλλα)
  • 300-400 γρ. τυρί φέτα
  • 250 ml γάλα
  • 1 αυγό
  • βούτυρο (για άλειμμα των φύλλων)
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής

  • Λαδώνουμε ένα στρόγγυλο ταψί.
  •  Παίρνουμε ένα-ένα 3 φύλλα και τα τοποθετούμε με τη σειρά στο λαδωμένο ταψί  και τα βουτυρώνουμε  ενδιάμεσα. 
  • Ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα το τυρί (αφού πρώτα το έχουμε τρίψει), το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια, πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και ραντίζουμε με ελάχιστο βούτυρο.
  •  Στη συνέχεια απλώνουμε τα υπόλοιπα 3 φύλλα επαναλαμβάνοντας την διαδικασία με τα πρώτα.
  •  Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό το γάλα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και το ρίχνουμε από πάνω. 
  • Αφήνουμε για 15 λεπτά να απορροφήσουν την υγρασία τα φύλλα.
  •  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να κοκκινίσει και να ψηθεί.
Τip συνταγής
1)Στο περέκ μπορείτε να βάλετε αντί για τυρί φέτα ότι γέμιση σας αρέσει κάνοντας συνδυασμούς.
2)Υπάρχουν στην αγορά έτοιμα φύλλα για την ευκολία σας. Τα φυλλα εκείνα απλα τα βρεχεις ελάχιστα με νερό κάτω απ την βρύση(δεν τα μουλιάζουμε)