Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΤΑΤΕΣ ΈΚΠΛΗΞΗ







ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ




    • 4 πατάτες μεγάλες
    • 1/2 κ.γ αλάτι
    • 700 μλ. περίπου νερό για βράσιμο(να σκεπαστούν οι πατάτες )
    • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα


      ΕΚΤΕΛΕΣΗ

      Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες αφού τις καθαρίσουμε.Μόλις βράσουν αδειάζουμε το νερό και πολτοποιούμε τις πατάτες ,ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα και αλατίζουμε.

      ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ

      • 200 γρ κιμά ανάμικτο (η οποιο προτιμάτε)
      • 1 κρεμμύδι ξερό 
      • αλάτι,πιπέρι
      • λίγο ρίγανη 
      • 2 κουταλιές σάλτσα ντομάτας.
      ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
      • 1 αυγό και
      • 1 ποτήρι φρυγανιά 
      • 1/2 ποτηρια ελαιολαδογια τηγανισμα
      ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ

      Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,ρίχνουμε τον κιμά,Ανακατεύουμε καλά,ρίχνουμε την σάλτσα και τα μπαχαρικά .Αφήνουμε να εξατμιστούν τυχών υγρά και αποσύρουμε από την φωτιά.

      ΤΩΡΑ Η ΣΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΑΣ

      Παίρνουμε μια ποσότητα απο τον πουρέ. Ανοίγουμε στην παλάμη μας και βάζουμε μια κουταλιά της σούπας απο τον κιμά.Κλείνουμε με προσοχή και βουτάμε τον κεφτέ στο χτυπημένο αυγό και επειτα στην φρυγανιά.Τηγανίζουμε μέχρι να κάνουν μια κρούστα και απο τις δυο μεριές.
       Συνοδεύονται με δροσερή σαλάτα.