Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος

Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος
ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΑΝΤΩΣ ΤΥΠΟΥ.ΤΕΝΤΕΣ & ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ. ΤΗΛ. 6932663277

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ


ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΑΤΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


ΥΛΙΚΑ


  • 1 κιλό αλεύρι
  • 4 αυγά 
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 360 γραμμάρια γάλα
  • 160 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 2 κουταλάκια μικρά αλάτι
  • 2 κρόκοι αυγού για άλειμμα 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΖΥΜΗΣ
Σε ένα μεγάλο μπολ ή στο κάδο του μίξερ βάζεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι και ανακατεύεις.Χωρια χτυπας τα αυγα. Ζεσταίνεις ελαφρώς το γάλα ,λιώνεις το βούτυρο και προσθέτεις ολα αυτά σε μπολ με το αλεύρι. Ζυμωνεις ολα πολυ καλα.Την αφήνεις να φουσκώσει 30-40 λεπτά σε ζεστό μέρος σκεπασμένη με πετσέτα.     

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ   
  • 1 κουτί άνθος αραβόσιτου βανίλια (την φτιάχνεις σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού βάζοντας περισσότερες κουταλιές άνθος για να σφίξει)
  • Η κρέμα πρέπει να είναι κρύα και πηχτή (να στέκεται....)
  • Καλά θα ειναι να την φτιάξετε π.χ το πρωί και το απόγευμα να τυλιξεις τα κρουασανακια.
  • Εναλλακτικά φτιάχνετε κρέμα πατισερι
Αφού κρυώσει καλά η γέμιση, φτιάχνεις τα κρουασάν. Το ζυμάρι το χωρίζεις σε 5 μπαλάκια.Ανοίγεις το κάθε μπαλάκι σε στρογγυλό σχήμα πάχους 2 εκκ. Κάνεις ένα σταυρό και δυο ΧΙ για να βγουν 8 κρουασανακια π.χ. δείτε την εικόνα .
Τα αραδιάζεις σε ταψάκι ,αλείφεις την επιφάνεια με κρόκο αυγού και τα ψηνεις 25 με 30 λεπτά στους 180 C


1 σχόλιο:

  1. Υπέροχη η συνταγή σου την έκανα για τα παιδιά να τα πάρουν στο τελευταίο μάθημα του summer camp και όλα τα πιτσιρίκια ξετρελάθηκαν! το μόνο που άλλαξα ήταν που χρησιμοποίησα έτοιμα κρουασαν. Πήρα αυτά τα croissant βουτύρου https://xrisizimi.gr/proionta/croissants-voutirou/ τα έψησα και έβαλα την γέμιση σου. Βγήκαν υπέροχα και σε χρόνο dt! Ευχαριστούμε για τις νόστιμες συνταγές σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καρυδόπιτα

Υλικά  6 αυγά 220 γραμμάρια γιαούρτι αγελάδος πλήρες 500 γραμμάρια ζάχαρη 150 ml ηλιέλαιο 25 γραμμάρια κανέλα 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλ...