Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016

ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ


ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΑΤΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


ΥΛΙΚΑ


  • 1 κιλό αλεύρι
  • 4 αυγά 
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 360 γραμμάρια γάλα
  • 160 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 2 κουταλάκια μικρά αλάτι
  • 2 κρόκοι αυγού για άλειμμα 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΖΥΜΗΣ
Σε ένα μεγάλο μπολ ή στο κάδο του μίξερ βάζεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι και ανακατεύεις.Χωρια χτυπας τα αυγα. Ζεσταίνεις ελαφρώς το γάλα ,λιώνεις το βούτυρο και προσθέτεις ολα αυτά σε μπολ με το αλεύρι. Ζυμωνεις ολα πολυ καλα.Την αφήνεις να φουσκώσει 30-40 λεπτά σε ζεστό μέρος σκεπασμένη με πετσέτα.     

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ   
  • 1 κουτί άνθος αραβόσιτου βανίλια (την φτιάχνεις σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού βάζοντας περισσότερες κουταλιές άνθος για να σφίξει)
  • Η κρέμα πρέπει να είναι κρύα και πηχτή (να στέκεται....)
  • Καλά θα ειναι να την φτιάξετε π.χ το πρωί και το απόγευμα να τυλιξεις τα κρουασανακια.
Αφού κρυώσει καλά η γέμιση, φτιάχνεις τα κρουασάν. Το ζυμάρι το χωρίζεις σε 5 μπαλάκια.Ανοίγεις το κάθε μπαλάκι σε στρογγυλό σχήμα πάχους 2 εκκ. Κάνεις ένα σταυρό και δυο ΧΙ για να βγουν 8 κρουασανακια π.χ. δείτε την εικόνα .
Τα αραδιάζεις σε ταψάκι ,αλείφεις την επιφάνεια με κρόκο αυγού και τα ψηνεις 25 με 30 λεπτά στους 180 C