Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016

ΤYΡΟΨΩΜΑΚΙΑ – ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΨΩΜΑΚΙΑ

ΤYΡΟΨΩΜΑΚΙΑ – ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΨΩΜΑΚΙΑ π.Αθανάσιος Τσομπανίδης
ΣΥΝΤΑΓΗ 

Υλικά:
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 1 ασπράδι αυγού (ο κρόκος για επάλειψη)
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Αλεύρι αρκετό, για να γίνει η ζύμη μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια.
Γέμιση: 
  • 250 γραμ. τυρί φέτα και
  • 1 πακέτο λουκάνικα Φρανκφούρτης
Για από πάνω: σουσάμι
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη βάζουμε το χλιαρό νερό, το χλιαρό γάλα και το ηλιέλαιο.
Ρίχνουμε το αλάτι, την ζάχαρη, το ασπράδι του αβγού και την μαγιά.
Ανακατεύουμε με αναδευτήρι πολύ καλά. Στη συνέχεια ανακατεύοντας προσθέτουμε λίγο λίγο το
αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε μέρος ζεστό (μπορούμε να την βάλουμε στο φούρνο μας
αφού τον ανάψουμε στους 25-30 περίπου) για μισή ώρα να φουσκώσει. Έπειτα την κόβουμε σε 2 μέρη.
Κάθε μέρος το ανοίγουμε σε ταινία πάχους 1 εκατοστού και πλάτους 5 περίπου εκατοστών και τοποθετούμε
στη μέση της ταινίας την φέτα σε μπαστουνάκια και λουκάνικα αντίστοιχα. Τυλίγουμε την ταινία σε ρολό
και κόβουμε σε κομμάτια μήκους 3-4 εκατοστών.
Στρώνουμε σε ορθογώνιο ταψί αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα μικρά ρολάκια αφήνοντας ανάμεσά τους
λίγο χώρο γιατί θα φουσκώσουν. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσουν.