Litsa Garela
Συνταγή για το φύλλο:
- 1 κιλό αλεύρι,
- 2 κ.γλ αλάτι,
- 1 κ.γλ ζάχαρη,
- 2 κ.σ ξύδι,
μισό φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο και νερό όσο σηκώσει για να έχουμε μία μαλακή ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια αλλά να μην είναι πολύ σφιχτή γιατί δεν θα ανοίγει το φύλλο. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί τουλάχιστον μισή ώρα.
Μετά χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη το κάτω 750 γρ και το πάνω 730γρ. Αυτή η δόση είναι για το ταψί του φούρνου.
Για το λάδωμα των φύλλων :
Μετά χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη το κάτω 750 γρ και το πάνω 730γρ. Αυτή η δόση είναι για το ταψί του φούρνου.
Για το λάδωμα των φύλλων :
- 4 κουταλιές φυτινη (εγώ όταν δεν έχω βάζω βιταμ) και
- 2 φλιτζανάκια καφέ καλαμποκελαιο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου