Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

ΤΥΡΟΦΩΛΙΤΣΕΣ ΜΕ ΕΛΙΑ





Maria Kyrimlidou
ΤΥΡΟΦΩΛΙΤΣΕΣ!!



ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
  • 1 ποτήρι γάλα
  • αυγό
  • 1/4 ποτήρια λάδι(καλαμποκέλαιο η σπορέλαιο) 
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κ .μ. ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι μικρο αλάτι
  • περίπου 3 με 4 ποτήρια αλεύρι.
  • 1 με 2 κρόκο αυγού για άλειμμα 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε χλιαρό γάλα διαλύουμε την μάγια και την ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά,Ζυμώνουμε καλά.Η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.Την αφήνουμε για 1 ώρα σε ζεστό χώρο. Έπειτα την ζύμη την χωρίζουμε σε μπαλάκια και με το πάτο του ποτηριού δημιουργούμε μια λακουβιτσα για να βάλουμε την γέμιση.
ΓΕΜΙΣΗ
  • 250 γρ.περίπου τυρί φέτα ή μυζήθρα 
  • 1 αυγό 
  • ελιές κομμένες 
Τοποθετούμε τα πιτάκια σε λαδόκολλα και τα περνάμε απο πάνω με κρόκο αυγού.
Ψήνουμε στους 180* περίπου 35 λεπτά αναλόγως με το φούρνο μέχρι να ροδίσουν.