Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ



Spyridoyla Prf '



Συνταγή για την γέμιση:
  • 1 πακετο 24 τεμαχίων κανελόνια Barilla 
  • 600 γρ κιμάς μοσχαρίσιος 
  • 1 κρεμμυδι ξερό μεγάλο 
  • 2 σκελίδες σκόρδο 
  • κανέλα ξύλο 
  • 2 αυγά 
  • 2 ντομάτες παραγινομένες 
  • 1 κ.σ πελτέ 
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο 
  • αλάτι,πιπέρι 
  • 1 ποτηράκι κρασί κόκκινο 
  • 1 κούπα τριμμένη κεφαλογραβιέρα 
Συνταγή για μπεσαμέλ:
  • 100 γρ φυτίνη 
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο 
  • τριμμένο μοσχοκάρυδο..(προαιρετικά) 
  • αλάτι,πιπέρι 
  • 1 αυγό 
  • 1 κούπα τριμένη γραβιέρα 
  • 10 κ.σ αλεύρι 
Εκτέλεση για τα κανελόνια: Σωτάρουμε το κρεμμυδάκι μας και το σκορδάκι ελαφρώς..ρίχνουμε το κιμά μας και τον ανακατεύουμε ωσότου ασπρίσει...το σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε την ντομάτα αφου την έχουμε ξεφλουδίσει και κόψει σε κομμάτια,ρίχνουμε και τον πελτέ,τά μπαχαρικά..το βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για ένα τεταρτάκι..(δεν ρίχνουμε νερό καθόλου το αφήνουμε να βράσει με την ντοματούλα και το κρασι...δεν θέλουμε υγρά!!τον θέλουμε πολύ στεγνό...)αφού βρασει το τραβάμε από το μάτι και ριχνουμε μέσα την γραβιέρα και τα αυγά...με αυτό το μίγμα γεμίζουμε τα κανελόνια μας (προσοχή...τα κανελόνια δεν τα βράζουμε πρίν,..{όπως κάναμε παλιά..}τα γεμίζουμε έτσι όπως είναι)στον πάτο του ταψιού ρίχνουμε λίγη μπεσαμέλ και την απλώνουμε να πάει παντού... αραδιάζουμε τα κανελόνια μας σε πυρεξάκι η ταψάκι...ότι έχουμε και...από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ....ρίχνουμε λίγο τριμμένο τυράκι και από πάνω,σκεπάζω το ταψάκι μου με αλουμινόχαρτο πάντα για να μείνουν μαλακά τα κανελόνια μου και ψήνω στους 180 βαθμούς για 45 λεπτάκια περίπου...ξεσκεπάζω και τα αφήνω κανά 5λεπτο άκόμα για να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ...
Εκτέλεση για μπεσαμέλ: Ρίχνω την φυτίνη σε μια κατσαρόλα και αφου ζεσταθεί προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω..ρίχνω σιγά σιγά το γάλα,το αυγό τα μπαχαρικά και ανακατεύω συνέχεια να μην μου σβολιάσει...όταν πύξει η κρέμα μου την αποσύρω από το μάτι και προσθέτω την γραβιέρα και ανακατεύω...