ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
(γι να κανω αυτο το σχεδιο χρειάστηκα 2 δόσεις ζύμης)
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 αυγό
- 1/4 ποτήρια λάδι(καλαμποκέλαιο η σπορέλαιο)
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 κ .μ. ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι μικρο αλάτι
- περίπου 3 με 4 ποτήρια αλεύρι.
- 1 με 2 κρόκο αυγού για άλειμμα ΓΕΜΙΣΗ(με τυρί)
- 200 γρ.τυρί φέτα
- 1 αυγό ΓΕΜΙΣΗ (με σπανάκι)
- 200 γρ σπανάκι
- 1 αυγό
- αλάτι
- πιπέρι
- ΕΚΤΕΛΕΣΗ (της γέμισης με τυρί)
Σε ένα πιάτο τρίβουμε το τυρί και το ανακατεύουμε με το αυγό - Για την γέμιση(με σπανάκι)
Ανακατεύουμε το σπανάκι (πλυμένο,χωρίς να το ζεματίσουμε)με το αυγό και αλατοπίπερο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ (ζύμης)
Σε χλιαρό γάλα διαλύουμε την μάγια και την ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά.Ζυμώνουμε καλά.Η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.Την αφήνουμε για 1 ώρα σε ζεστό χώρο. Έπειτα την ζύμη την χωρίζουμε σε μπαλάκια.Ανοίγουμε με τον πλάστη ένα-ένα φύλλο και απλώνουμε στην μέση την γέμιση με τυρί και άλλα μπαστουνάκια με σπανάκι.Στρίβουμε σε μπαστουνάκι και κόβουμε σε 4 κομμάτια (περίπου 3 δάχτυλα).Σε βουτυρωμένη φόρμα τα τοποθετούμε όρθια ακανόνιστα σε δυο σειρές. Αλείφουμε με κρόκο αυγού την επιφάνεια και αφήνουμε σκεπασμένα μέχρι να φουσκώσει η ζύμη.Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 C για 40 περίπου λεπτά(μέχρι να ροδίσει)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου