Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

ΑΛΜΥΡΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ



ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ


(γι να κανω αυτο το σχεδιο χρειάστηκα 2 δόσεις ζύμης)
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 αυγό
  • 1/4 ποτήρια λάδι(καλαμποκέλαιο η σπορέλαιο) 
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κ .μ. ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι μικρο αλάτι
  • περίπου 3 με 4 ποτήρια αλεύρι.
  • 1 με 2 κρόκο αυγού για άλειμμα
  • ΓΕΜΙΣΗ(με τυρί)
  • 200 γρ.τυρί φέτα 
  • 1 αυγό
  • ΓΕΜΙΣΗ (με σπανάκι)
  • 200 γρ σπανάκι 
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ (της γέμισης με τυρί)
    Σε ένα πιάτο τρίβουμε το τυρί και το ανακατεύουμε με το αυγό
  • Για την γέμιση(με σπανάκι)
    Ανακατεύουμε το σπανάκι (πλυμένο,χωρίς να το ζεματίσουμε)με το αυγό και αλατοπίπερο.
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ (ζύμης)
    Σε χλιαρό γάλα διαλύουμε την μάγια και την ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά.Ζυμώνουμε καλά.Η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.Την αφήνουμε για 1 ώρα σε ζεστό χώρο. Έπειτα την ζύμη την χωρίζουμε σε μπαλάκια.Ανοίγουμε με τον πλάστη ένα-ένα φύλλο και απλώνουμε στην μέση την γέμιση με τυρί και άλλα μπαστουνάκια με σπανάκι.Στρίβουμε σε μπαστουνάκι και κόβουμε σε 4 κομμάτια (περίπου 3 δάχτυλα).Σε βουτυρωμένη φόρμα τα τοποθετούμε όρθια ακανόνιστα σε δυο σειρές. Αλείφουμε με κρόκο αυγού την επιφάνεια και αφήνουμε σκεπασμένα μέχρι να φουσκώσει η ζύμη.Ψήνουμε σε  προθερμασμενο φούρνο στους 180 C για 40 περίπου λεπτά(μέχρι να ροδίσει)