Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

Muffins με αλεύρι ολικής αλέσεως, φράουλες και μπανάνες


Muffins με αλεύρι ολικής αλέσεως, φράουλες και μπανάνες 
ΑΠΟ ΤΗΝ 
Eleni Kyrimlidou


Υλικά:

250 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως που φουσκώνει μόνο του
1 κ.σ. baking powder 
1 βανίλια 
1 κ.σ. κακάο 
80 γρ. βούτυρο ανάλατο
2 αυγά
5-6 κ.σ. μέλι
200 γρ. φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια + 5-6 φράουλες ολόκληρες για τη διακόσμηση 
2 μπανάνες 
1 κ.γ. κανέλα 
1 κ.γ. αλάτι 
λίγη κουβερτούρα

Εκτέλεση

Βάζουμε τις δύο μπανάνες στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά, τις καθαρίζουμε και τις λιώνουμε με πιρούνι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι με τα χτυπημένα αυγά, τις λιωμένες μπανάνες και το βούτυρο (λιωμένο). Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder, τη βανίλια, το κακάο, το αλάτι και την κανέλα. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες και ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα «υγρά υλικά» που έχουμε στο πρώτο μπολ. Ανακατεύουμε μόνο όσο χρειάζεται για να ενωθούν τα υλικά μας. Βουτυρώνουμε τις μικρές φόρμες για muffins και ψήνουμε το μείγμα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν. Έπειτα, λιώνουμε την κουβερτούρα μας (εγώ χρησιμοποίησα αυτή με τη στέβια, χωρίς ζάχαρη) και περιχύνουμε τα muffins. Τέλος, κόβουμε στα δύο την κάθε φράουλα για να διακοσμησουμε τα muffins μας.