Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ



Συστατικά


  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (περίπου 2 κιλά)
  • 2 φλτιζάνια πλιγούρι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 πιπεριά
  • Ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι (προαιρετικά)
  • ½ ποτήρι Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & Πιπέρι
  • Τρόπος μαγειρέματος
1Βάλε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να κάψει και βάλε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα να γυαλίσουν
2Πρόσθεσε και το κοτόπουλο τσιγαρίζοντας ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Αλατοπιπέρωσε και άφησε το κοτόπουλο να ψηθεί μερικά λεπτά ακόμη
3Πρόσθεσε τώρα την ντομάτα τριμμένη με τον ντοματοπελτέ και άφησε το χυμό να βράσει για μερικά λεπτά
4Στη συνέχεια σκέπασε το κοτόπουλο με νερό, χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε και άφησε το φαγητό να βράσει για μισή ώρα περίπου
5Άνοιξε την κατσαρόλα, πρόσθεσε το πλιγούρι, τις ελιές και αλατοπίπερο. Αν θέλεις να έχει πιο χυλωμένη υφή σούπας