Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016

ΧΡΥΣΗ ΚΟΡΩΝΑ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ




  • 2 στήθη κοτόπουλο
  • 500 γρ. μανιτάρια
  • 1/2 φλ. κρασί άσπρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ή 1/2 κ.γ. σε σκόνη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι μαύρο
  • 1/2 φλιτζάνι του ελλ. καφέ λάδι
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. μοτσαρελα τριμμένη ή όποιο άλλο έχετε
  • 1/2 κ.γ. ριγανη
  • 1/2 κ.γ κάρυ 
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ
  • 2 νεροποτηρα ρυζι για πιλάφι 
  • 4 ποτήρια νερο
  • 1 κ. σούπας αλάτι
  • 1 κ. σούπας σαφραν σε σκόνη 
  • 50 γρ .βούτυρο
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ
  • Πλένουμε το ρύζι και το βάζουμε μαζί με το νερό να βράσει,το αλατίζουμε και ρίχνουμε το σαφραν.Ανακατεύουμε και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιει όλο το νερό.Στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και το βάζουμε σε καλούπι.
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
    Κόβουμε τα στήθη σε μικρά κομμάτια.Τα σοτάρουμε με λίγο λαδι για 15 λεπτά,προσθετουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες,ανακατεύουμε μέχρι να μαλακωσουν και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το κρασάκι μας. Προσθετουμε την κρέμα γάλακτος και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά. Τραβάμε το τηγάνι απο την φωτιά και ριχνουμε τα κασέρια .ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!