Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος

Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος
ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΑΝΤΩΣ ΤΥΠΟΥ.ΤΕΝΤΕΣ & ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ. ΤΗΛ. 6932663277

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ

Την εφτιαξε η φιλη μας η Αγνή Παμπόρη

Υλικά για την βάση

  • 400 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml σπορέλαιο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • 1 αυγό χτυπημένο
Υλικά για τη κρέμα πορτοκάλι:
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα 
  • 5κ.σ. ζάχαρη (ή αν θέλετε παραπάνω...το αφήνω κατα βούληση...δοκιμάστε και το βλέπετε)
  • 2 πορτοκάλια μέτρια
  • 12 κ.σ. κορν φλάουερ
Για το στόλισμα:
  • 125 γρ. κουβερτούρα λιωμένη στο φούρνο μικροκυμμάτων
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης και ανακατεύουμε! Δηλαδή το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ξύσμα, το σπορέλαιο, το αλάτι, το baking powder και το αυγό χτυπημένο. Ανακατεύουμε με το χέρι. Θα γίνει μια ζύμη τριφτή. Σε ένα τσέρκι στρώνουμε λαδόκολλα στο πάτο και απλώνουμε τα 2/3 από το μείγμα στο πάτο και στα τοιχώματα με τη μέθοδο του μπαλώματος. Πατάμε καλά να ενωθούν.
Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τη κρέμα.
Για τη κρέμα:
Βράζω τα δύο πορτοκάλια ολόκληρα για 40'. Τα σουρώνω, τα κόβω στα τέσσερα, καθαρίζω από κοτσάνια και κουκούτσια και τα αλέθω ολόκληρα στο multi. Κρατάω τα αλεσμένα πορτοκάλια στην άκρη!
Κρατάω από το γάλα ένα φλιτζάνι του τσαγιού μέσα στο οποίο διαλύω το κορν φλάουερ και τη ζάχαρη. Το υπόλοιπο γάλα το ρίχνω σε μία κατσαρόλα μαζί με τα αλεσμένα πορτοκάλια και ανακατεύω με ένα σύρμα μέχρι να πάρει βράση. Μόλις το γάλα της κατσαρόλας πάρει βράση ρίχνω αυτό που έχω κρατήσει με το κορν φλάουερ και τη ζάχαρη. Χαμηλώνω τη φωτιά και ανακατεύω για 3-4' μέχρι να αρχίσει να πήζει. Κατεβάζω από τη φωτιά και την αφήνω λίγο να κρυώσει.

Για το στήσιμο:
Ρίχνω τη χλιαρή κρέμα πάνω από τη ζύμη
Από πάνω και περιμετρικά μόνο τρίβω και απλώνω το 1/3 της ζύμης που κράτησα στην άκρη πριν. Ψήνω τη πορτοκαλόπιτα των ονείρων μου σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 45'-50' να ροδίσει. Βγάζω, αφήνω να κρυώσει πολύ καλά ( γιατί όσο είναι ζεστή η κρέμα μπορει να σας φαινεται νερουλη! Μην ανησυχειτε θα σφιξει, λίγη υπομονη μονο) για να σφίξει καλά η κρέμα και απλώνω από πάνω τη λιωμένη κουβερτούρα. Έτοιμη! Ξεφορμάρω και "βουτάω"!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κρυδόπιτα

Υλικά  6 αυγά 220 γραμμάρια γιαούρτι αγελάδος πλήρες 500 γραμμάρια ζάχαρη 150 ml ηλιέλαιο 25 γραμμάρια κανέλα 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλ...