Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

ΨΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ




Ηλιάνα Μαρία



ΥΛΙΚΑ

  • 2 ψημένα μεγάλα ψάρια, 
  • 2 κσ βρώμη, 
  • 1 αυγό, 
  • 1/2 καρότο, 
  • 1/2 κολοκύθι, 
  • 2 πράσα , 
  • 2 κλωνάρι φρέσκα κρεμμυδάκια, 
  • 2 μικρά ξερά κρεμμύδια, 
  • μαϊντανός, 
  • πιπέρι, 
  • αρκετό αλάτι γιατί τα λαχανικά γλυκίζουν πολύ το μείγμα, 
  • ξύσμα λεμονιού,
  • ελάχιστο χυμό και δυόσμος. 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε στο μπλέντερ όλα τα λαχανικά και τα σοτάρουμε. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Πολτοποιούμε το ψάρι μέχρι να γίνει κιμάς. Σε ενα μπωλ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα πατάμε ώστε να γίνουν πλατιά και ψήνουμε στους 200 για 25 με 30 αφού έχουμε γυρίσει και από την άλλη μεριά για να πάρει χρώμα.
Τα σέρβιρα με πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές. Αλατοπιπερώνω, λαδώνω τις πατάτες και ψήνω στους 250 περίπου για 25 με 30 λεπτά