Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΧΑΛΒΑ ΤΟΥ ΑΚΗ



Κλειώ Μουστακίδου

Κορίτσια σήμερα έκανα τα σοκολατάκια με σιμιγδαλένιο χαλβά του Άκη..Έγιναν τέλεια..Είναι και νηστίσιμα..Αξίζει να το δοκιμάσετε..!!!

ΠΗΓΗ-ΕΔΩ
Συνταγή : Σοκολατάκια με χαλβά
ΥΛΙΚΑ


Για το χαλβά

  • 1 κούπα λάδι (1/3 ελαιόλαδο και 2/3 καλαμποκέλαιο)
  • 2 κούπες σιμιγδάλι (1/2 χοντρό, 1/2 ψιλό)
  • 150 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • 400 γρ. κουβερτούρα Nestle Dessert με 65%
  • Για το σιρόπι
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • 2 στικ κανέλας
  • 5-6 σπόρους κάρδαμο
  • 50 γρ. φρέσκο τζίντζερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το χαλβά
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα ψήνουμε τα αμύγδαλα και, παράλληλα, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, το κάρδαμο και το τζίντζερ κομμένο σε φέτες και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο και το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σιμιγδάλι. Μόλις πάρει χρώμα, σουρώνουμε το σιρόπι μέσα στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα. Όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα, προσθέτουμε και τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το χαλβά να κρυώσει. Στη συνέχεια, πλάθουμε το χαλβά σε μπαλάκια, τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε στην κατάψυξη από 20-30' για να παγώσουν.
Για το γαρνίρισμα
Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα, το καλύπτουμε με μεμβράνη και λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Όταν λιώσει η σοκολάτα, την ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει. Γυρίζουμε ανάποδα ένα ταψί και το καλύπτουμε με μεμβράνη. Στη συνέχεια, βουτάμε τα μπαλάκια του χαλβά μέσα στη σοκολάτα, τα αφαιρούμε με ένα κουτάλι ή με ένα ειδικό πιρούνι για πραλίνες και τα βάζουμε στο ταψί μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
..Καλή επιτυχία σε οποία την κάνει..!!!