Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

ΛΑΧΑΝΟ ΑΧΝΙΣΤΟ

 

ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ

ΥΛΙΚΑ για 4 πιατα


  • 1 μικρο λάχανο ή μισό απο το μεγάλο 
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδου
  • 1/2 ποτήρια ελαιόλαδο για σοτάρισμα 
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 1/2κ.γ. μπουκοβο
  • 1/2 κ.γ. κοκκινο γλυκο πιπερι 
  • μια χούφτα μαϊντανό ή σέλινο
  • πιπέρι φρέσκο τριμμένο,αλάτι 
  • 1 ποτήρι του ελληνικού  καφέ σάλτσα ντομάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Σε ένα κατσαρολακι ριχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο και τα σοτάρουμε.
  2. Αφού μαραθούν ριχνουμε ψιλοκομμένο λάχανο.
  3. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει.
  4. Βάζουμε την σάλτσα με τα μπαχαρικά  και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά ακόμα με ανοιχτο το καπάκι. 
  5. Δεν θέλουμε το φαΐ μας να είναι πολύ ζουμερό. 
  6. Αν το θελετε πολύ πικάντικο βάλτε και άλλο μπουκοβο.
  7. Συνοδεύεται με ελιές και τυράκι (νηστίσιμο ή μη)