ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ
ΥΛΙΚΑ για 4 πιατα
- 1 μικρο λάχανο ή μισό απο το μεγάλο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδου
- 1/2 ποτήρια ελαιόλαδο για σοτάρισμα
- 2 φύλλα δάφνη
- 1/2κ.γ. μπουκοβο
- 1/2 κ.γ. κοκκινο γλυκο πιπερι
- μια χούφτα μαϊντανό ή σέλινο
- πιπέρι φρέσκο τριμμένο,αλάτι
- 1 ποτήρι του ελληνικού καφέ σάλτσα ντομάτας
- Σε ένα κατσαρολακι ριχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο και τα σοτάρουμε.
- Αφού μαραθούν ριχνουμε ψιλοκομμένο λάχανο.
- Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει.
- Βάζουμε την σάλτσα με τα μπαχαρικά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά ακόμα με ανοιχτο το καπάκι.
- Δεν θέλουμε το φαΐ μας να είναι πολύ ζουμερό.
- Αν το θελετε πολύ πικάντικο βάλτε και άλλο μπουκοβο.
- Συνοδεύεται με ελιές και τυράκι (νηστίσιμο ή μη)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου