ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ
ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΛΑΔΕΡΑ,ΤΣΙΠΟΥΡΑΚΙ Η ΜΠΥΡΙΤΣΑ....!!!))))))
Για την ζύμη
- 250 γρ. νερό χλιαρο
- 2 κουτ.σουπας ζάχαρη
- 1 κουτ.σουπας αλάτι
- 2 κουτ.σουπας ελαιόλαδο
- 500 γρ. αλεύρι
- 1 φακελακι ξερή μαγιά ή 24 γρ. νωπή
- 1 κρόκο για άλειμμα (αν νηστευετε αλείψτε με λάδι)
- 2 σκ. σκόρδου
- 1/3 κουτ.μικρο αλάτι
- 1 κουτ.σουπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ.σουπας ζεστό νερό
- 2 κουτ.σουπας άνηθο ή μαϊντανό
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και την αφήνουμε να φουσκώσει.
- Αφού φουσκώσει χωρίζουμε την ζύμη σε 9 μπαλάκια.
- Τα στρώνουμε σε λαδωμένο στρόγγυλο ταψάκι 25 εκατοστών .
- Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν.
- Μόλις φουσκώσουν τα αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού και τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το μείγμα με το σκόρδο.
- Καθαρίζουμε το σκόρδο και το πολτοποιούμε.
- Σε ενα μπολάκι ανακατεύουμε το αλάτι με το νερό ζεστό ,το σκόρδο,το λάδι και το άνηθο .
- Βγάζουμε τα ψωμάκια απο το φούρνο τα περιχύνουμε με το μείγμα και ξαναβάζουμε για 10 λεπτά ακόμα στο φούρνο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου