Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ



ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ
ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΛΑΔΕΡΑ,ΤΣΙΠΟΥΡΑΚΙ Η ΜΠΥΡΙΤΣΑ....!!!))))))

Για την ζύμη

  • 250 γρ. νερό χλιαρο 
  • 2 κουτ.σουπας ζάχαρη
  • 1 κουτ.σουπας αλάτι
  • 2 κουτ.σουπας ελαιόλαδο
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 1 φακελακι ξερή μαγιά ή 24 γρ. νωπή
  • 1 κρόκο για άλειμμα (αν νηστευετε αλείψτε με λάδι)
Για το μείγμα σκόρδου
  • 2 σκ. σκόρδου 
  • 1/3 κουτ.μικρο αλάτι
  • 1 κουτ.σουπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.σουπας ζεστό νερό
  • 2 κουτ.σουπας άνηθο ή μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ
  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και την αφήνουμε να φουσκώσει.
  2. Αφού φουσκώσει χωρίζουμε την ζύμη σε 9 μπαλάκια.
  3. Τα στρώνουμε σε λαδωμένο στρόγγυλο ταψάκι 25 εκατοστών .
  4. Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν.
  5. Μόλις φουσκώσουν τα αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού και τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.
  6. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το μείγμα με το σκόρδο.
  7. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το πολτοποιούμε.
  8. Σε ενα μπολάκι ανακατεύουμε το αλάτι με το νερό ζεστό ,το σκόρδο,το λάδι και το άνηθο .
  9. Βγάζουμε τα ψωμάκια απο το φούρνο τα περιχύνουμε με το μείγμα και ξαναβάζουμε για 10 λεπτά ακόμα στο φούρνο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!