Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

ΖΑΜΠΟΝΟΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ



ΖΑΜΠΟΝΟΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ(με φύλλο διαφορετικό)



ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
  • 1 φακελακι  μαγιά
  • 1 ποτήρι νερό (χλιαρό)
  • 1 αυγό 
  • 1/2 ποτήρι λάδι(ψιλό)
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 αυγό για άλειμμα 
  • αλεύρι 4  περίπου φλυτζάνια. 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ 
  • 10 φέτες κασέρι
  • 10 φέτες ζαμπόν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μαγιά σε χλιαρό νερό ,ρίχνουμε το λάδι,αλάτι,αυγό και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι
η ζύμη μας  να μην κολλάει στα χέρια.

Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα .
Αφού φουσκώσει
ανοίγουμε 2 φύλλα στρόγγυλα.

 Γεμίζουμε την επιφάνεια ενός φύλλου με ζαμπόν και κασέρι, κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο και ξανά με τον πλάστη περνάμε από πάνω.
Την θέλουμε ψιλή 2 εκατοστά.
Αλείφουμε με το αυγό απο πάνω.
Αλευρώνουμε το ταψί,βάζουμε την πίτα μας και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει στους180C περίπου για 30 λεπτά.