Κυριακή, 29 Μαΐου 2016

ΚΕΙΚΑΚΙΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ





Απο την ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ
Υλικά για 12 κεκάκια

  • 100 γρ.βιταμ
  • 2 αυγά
  • 150 γρ φαρίνα
  • 1/2 κουταλιές σούπας ξύσμα λεμονιού 
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • 100 γρ ζάχαρη άχνη
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ 
2 ασπράδια αυγών
100 γρ . ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλιές σούπας ξύσμα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγα,προσθετουμε σταδιακά το λιωμένο Βιταμ,
το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού .

Σιγά, σιγά προσθετουμε και το αλεύρι.
Γεμίζουμε τις χάρτινες θήκες με το μείγμα και ψήνουμε στους 180 C για 25 λεπτά .
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν,ριχνουμε την άχνη και το στο τέλος το ξύσμα. Με ενα κουτάλι ριχνουμε απο πάνω σε κρύα και ψημένα κεκακια.
Θα ξετρελαθείτε!!!!!!