Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ



  • ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ
    ΥΛΙΚΑ

  • 1 ποτήρι βιταμ ή βουτυρο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 κ. γλ. κοφτή σόδα σε 1/2 φλ. χυμό λεμονιού
  • βανιλια
  • 1 κιλό και κάτι αλεύρι
  • μαρμελάδα της αρεσκειας σας
  • 2 κρόκους για άλειμμα 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μετά προσθέτουμε τα αυγά, την σόδα με το λεμόνι,βανίλια και τέλος σιγά - σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μία ζύμη που να μην κολλάει.
  2. Αφήνουμε την ζύμη για 20 λεπτά στο ψυγείο. 
  3. Ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 3 εκ., κόβουμε με κουπ πατ.
  4. Στρώνουμε σε λαδόκολλα και τα αλείβουμε με το χτυπημένο κρόκο.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 πάνω κάτω αντιστάσεις για 10 περίπου λεπτά.
  6. Βγάζουμε απ' τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν,τα κόβουμε στην μέση .
  7. Αλείφουμε με μαρμελάδα και ενώνουμε.