Κυριακή, 22 Μαΐου 2016

ΚΟΡΝΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ


ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ
Mzia Az
ΥΛΙΚΑ
  • 2 φυλλα σφολιατα
  • 1 λιτρο γαλα
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 4κ.σ. αλεύρι
  • 2κ.σ καστερ παουντερ 
  • 1 βανιλια
  • 4 κουταλιες ζαχαρουχο
  • 200 γρ βιταμ
  • ζάχαρη άχνη από πάνω για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε λωρίδες 4 εκατ.την σφολιάτα και τυλίγουμε σε σχήμα φλογέρας (υπάρχουν στην αγορά τα καλούπια)Τα ψήνουμε μεχρι να ροδίσουν. 180C
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΣ
Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 λίτρο γάλα(απο εκεί βγάζουμε ένα ποτήρι) και το ζεσταίνουμε Χωρια σε ένα μπολ ανακατεύουμε στο κρύο γάλα που έχουμε κρατήσει την ζάχαρη , το αλεύρι,κορν φλάουρ και τη βανίλια.
Το χυλό αυτό το  ρίχνουμε στο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.Σε ένα άλλο μπολ χτυπαμε το Βιταμ 200 γρ με 4 κουταλιές ζαχαρούχο.
Ενώνουμε την κρέμα μαζί με το Βιταμ και το ζαχαρούχο που έχουμε χτυπήσει πριν ,ανακατευοντας τα και αφού κρυώσει λίγο γεμίζουμε τις φλογέρες με κορνε .Απο πανω ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη!