Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

ΠΙΤΟΥΛΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ




ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ

Πραγματικά είναι πολύ γρήγορη και εύκολη η εκτέλεση της πιτούλας αυτής. 
Δεν σας είχε συμβεί ποτέ να σας πιάνει απότομα η λιγούρα για κάτι και η επιθυμία να το φάτε εκείνην την στιγμή?
Σας υπόσχομαι πως αυτή η συνταγή θα σας αρέσει !!!!



ΥΛΙΚΑ


  • 3,5 ποτήρια αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 ποτηρι νερό καυτό 
  • 100 γρ βούτυρο 
  • λίγο ελαιόλαδο για τηγάνι 
ΓΕΜΙΣΗ
  • 1 κούπα μυζήθρα
  • 1 αυγό
  • 1/2 κ.γ. αλάτι 
  • Η γέμιση μπορεί να γίνει και με τυρί,κιμά,σπανάκι κ.τ.λ. της αρεσκείας σας.
  • (τα ανακατεύετε όλα μαζί)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώνουμε το βούτυρο και ζεσταίνουμε το νερό.
  2. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι ,το αυγό,και το αλάτι.
  3. Προσθέτουμε  νερό (καυτό) και το Βιτάμ στο αλεύρι και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε.(ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙΕΙ) 
  4. Σιγά σιγά βάζετε και το χέρι ,ανακατεύετε καλά και σκεπάζετε για 10 λεπτάκια την ζύμη να ξεκουραστεί.(δεν χρειάζεται παραπάνω)
  5. Χωρίζετε την ζύμη σε δυο μπαλίτσες και ανοίγετε 2 φύλλα.
  6. Με ένα κουπατ κόβετε και τα γεμίζετε με την γέμιση.
  7. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι ελάχιστο λάδι και τα τηγανίζουμε απο τις δυο μεριές.