ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ
Πραγματικά είναι πολύ γρήγορη και εύκολη η εκτέλεση της πιτούλας αυτής.
Δεν σας είχε συμβεί ποτέ να σας πιάνει απότομα η λιγούρα για κάτι και η επιθυμία να το φάτε εκείνην την στιγμή?
Σας υπόσχομαι πως αυτή η συνταγή θα σας αρέσει !!!!
Πραγματικά είναι πολύ γρήγορη και εύκολη η εκτέλεση της πιτούλας αυτής.
Δεν σας είχε συμβεί ποτέ να σας πιάνει απότομα η λιγούρα για κάτι και η επιθυμία να το φάτε εκείνην την στιγμή?
Σας υπόσχομαι πως αυτή η συνταγή θα σας αρέσει !!!!
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- 3,5 ποτήρια αλεύρι
- 1 αυγό
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 ποτηρι νερό καυτό
- 100 γρ βούτυρο
- λίγο ελαιόλαδο για τηγάνι
- 1 κούπα μυζήθρα
- 1 αυγό
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- Η γέμιση μπορεί να γίνει και με τυρί,κιμά,σπανάκι κ.τ.λ. της αρεσκείας σας.
- (τα ανακατεύετε όλα μαζί)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε το βούτυρο και ζεσταίνουμε το νερό.
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι ,το αυγό,και το αλάτι.
- Προσθέτουμε νερό (καυτό) και το Βιτάμ στο αλεύρι και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε.(ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙΕΙ)
- Σιγά σιγά βάζετε και το χέρι ,ανακατεύετε καλά και σκεπάζετε για 10 λεπτάκια την ζύμη να ξεκουραστεί.(δεν χρειάζεται παραπάνω)
- Χωρίζετε την ζύμη σε δυο μπαλίτσες και ανοίγετε 2 φύλλα.
- Με ένα κουπατ κόβετε και τα γεμίζετε με την γέμιση.
- Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι ελάχιστο λάδι και τα τηγανίζουμε απο τις δυο μεριές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου