Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

    ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλο φράουλες
  • 500gr ζαχαρη
  • χυμο μισου λεμονιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες.(αν είναι μεγάλες τις κόβουμε στα τέσσερα)
  2. Τις βάζουμε σε ένα μπολ εναλλάξ με τη ζάχαρη, καλύπτουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. 
  3. Μετα τις βάζουμε σε κατσαρολα και βράζουμε για 20 λεπτά απο την ώρα βρασμού σε δυνατή φωτιά αφαιρώντας τον αφρό που θα έχει δημιουργηθεί.
  4. Αφήνουμε να σταθεί για 24 ωρες και την επόμενη μερα βραζουμε μεχρι να δέσει. (εγω την έβραζα τρεις μέρες)
  5. Στο τέλος ριχνουμε και το χυμό λεμόνι.
  6.  Τη βαζουμε ζεστη σε αποστειρωμενα βάζα και τα γυρνάμε ανάποδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΡΙΟΚΕΣ

500 γρ  κέικ τριμμένο στο μούλτι 200-300 γρ  καρύδια χοντροκοπανισμένα 200 γρ  μαργαρίνη λιωμένη 1 κούπα  (περίπου) σιρόπι από γλυκό κουταλι...