Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016

ΒΟΛΟΒΑΝ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΤΣΗΖΚΕΙΚ





ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ
Και να, που έφτασε κι αυτό… Σαράντα, στρογγυλά περίμενα πάντα για κάποιο άγνωστο λόγο να γίνω <40> Στα σαράντα χρόνια που πέρασαν, λοιπόν, νομίζω πως έχω να μετράω θετικά. Όμορφες αναμνήσεις, στεναχώριες περαστικές ,γλυκές στιγμές -αυτές είναι οι περισσότερες γιατί μέσα σε αυτές έχω δημιουργήσει τεσσερις ψυχές...τα παιδάκια μου!!!Σήμερα νιώθω διπλή ίσον με δυο εικοσάρες!!! χαχαχαχα
Νιώθω ώριμη και ετοιμοπόλεμη για τα υπολοιπα χρόνια που μου αναλογεί να ζήσω!!!!Θα σας κερασω ενα γλυκάκι το οποίο ταιριάζει απόλυτα στα χρόνια που πέρασαν και έζησα!!!! Γλυκόξινη γεύση!!!!! ΤΣΗΖΚΕΙΚ!!!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ  ΒΟΛΟΒΑΝ


  • 1 πακέτο σφολιάτα καλής ποιότητας 
  • 1αυγο για άλειμμα 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Η φόρμα των βολοβαν γίνεται με ζύμη σφολιάτα ως εξής-
Με ένα κουπ πατ κόβουμετο ένα φύλλο της σφολιάτας σε  στρογγυλούς δίσκους  (σε όποιο μέγεθος επιθυμείτε,βγαίνουν 9 δίσκοι)
Στο δεύτερο φύλλο συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο μόνο το κέντρο του το κόβουμε με ενα μικρο καπάκι όπως τα ντονατς.

Αλείφουμε την επιφανείς του δίσκου χωρίς την τρύπα με αυγό και κολλάμε απο πάνω το δίσκο με την τρύπα.
Το περνάμε και αυτό με το αυγό και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περιπου.
Προσοχή!!μην ανοιγοκλεινετε το φούρνο σας γιατί έτσι δεν θα φουσκώσουν καλά τα βολοβαν μας.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
μαρμελάδα φράουλας ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • 1 κρέμα ζαχαροπλαστικης ΣΤΙΓΜΗΣ με γεύση ΤΣΗΖΚΕΙΚ.
  • 500 γρ. γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφού ψηθούν τα βολοβαν μας τα γεμίζουμε με την μαρμελάδα μέχρι τη μέση.(αφήνουμε χώρο για την κρέμα που θα μπει απο πάνω)
Σε ένα μπολ χτυπαμε το γάλα με την σκόνη ΤΣΗΖΚΕΙΚ στιγμής μέχρι να σφίξει. Με ενα κορνε γεμίζουμε με την κρέμα τα βολοβαν πάνω απο την μαρμελάδα.
Διακοσμούμε με τις φρέσκες φράουλες και την ζαχαρη άχνη!!!!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!