Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ-ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ




ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ
ΥΛΙΚΑ



  • 1 λίτρο γάλα
  • 200 γρ.ζαχαρη
  • 75 γρ αλεύρι 
  • 75γρ.κορν φλάουερ
  • 1 βανίλια
  • 2 αυγα 
  • 50 γρ. βούτυρο 

"ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε μια λεκάνη  ανακατεύουμε το μισό απο το γάλα με τα παρακάτω υλικά(ζάχαρη,αλεύρι,κορν φλάουερ,βανίλια, αυγα)
  2. Στη συνέχεια,σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε ανακατέψει. 
  4.  Βράζουμε έως ότου να δέσει.
  5. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την βανίλια.
  6. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και τα σκεπάζουμε με μία μεμβράνη φροντίζοντας να ακουμπάει πάνω στην κρέμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βασιλόπιτα ντουμπάι

Μοιραστείτε το με τους Φ Για το κέικ: 4 μεγάλα αυγά (ή 225γρ) 200γρ ζάχαρη 1 τσιμπια αλάτι 100γρ πραλίνα φυστικιού (χωρίς ζάχαρη) 200γρ βούτ...