Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016

ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ-ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ




ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ
ΥΛΙΚΑ



  • 4 φλυτζάνια τσαγιού γάλα
  • 1 φλ.ζαχαρη
  • 1 φλ.αλεύρι
  • 1/2 φλ.κορν φλάουερ
  • 1 βανίλια
  • 100 γρ.Βιτάμ
  • 4 κρόκοι αυγών

"ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ ανακατεύετε το μισό απο το  γάλα με τα παρακάτω υλικά(ζάχαρη,αλεύρι,κορν φλάουερ,βανίλια,κρόκοι αυγών)
Στη συνέχεια,σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε το υπόλοιπο γάλα,ριχνετε το μειγμα του μπωλ ανακατεύοντας το έως ότου δέσει.

Αποσύρετε απο τη φωτιά και προσθέτετε το Βηταμ και το ξύσμα από το πορτοκάλι.
Ανακατεύετε κατά διαστήματα έως ότου δέσει.
ΣΗΜΙΩΣΗ-ΑΥΤΗ Η ΚΡΕΜΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟ ΧΡΟΝΟ.