Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016

ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ-ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ




ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ
ΥΛΙΚΑ



  • 4 φλυτζάνια τσαγιού γάλα
  • 1 φλ.ζαχαρη
  • 1 φλ.αλεύρι
  • 1/2 φλ.κορν φλάουερ
  • 1 βανίλια
  • 100 γρ.Βιτάμ
  • 4 κρόκοι αυγών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε μια κατσαρόλα,ανακατεύετε το μισό γάλα με τα υπόλοιπα υλικά(ζάχαρη,αλεύρι,κορν φλάουερ,βανίλια,κρόκοι αυγών)
  2. Στη συνέχεια,σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε το υπόλοιπο γάλα,ανακατεύοντας το έως ότου δέσει.
  3. Αποσύρετε κατόπιν απο τη φωτιά και προσθέτετε το Βιτάμ ανακατεύοντας.
  4. Ανακατεύετε κατά διαστήματα έως ότου δέσει.
ΣΗΜΙΩΣΗ-ΑΥΤΗ Η ΚΡΕΜΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟ ΧΡΟΝΟ.