Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016

ΤΟΥΡΤΑ ΣΑΡΑΝΤΑΡΑΣ






Η ΤΟΥΡΤΑ ΤΩΝ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΜΟΥ!!!!
ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

  • 1 1/2 φλιτζάνι φαρίνα
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 5 κουταλιές σούπας κακάο
  • 5αυγά 
  • 2 βανίλιες
  • 5 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 3 κουταλιές σούπας νερό
  • 1 1/2 κουταλάκι γλυκού μπεϊκιν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζω το αλεύρι  και το μπεϊκιν.
Χτυπάω την μισή ζάχαρη με τους κρόκους 
Ρίχνω το κακάο και την βανίλια.
Χτυπάω τα ασπράδια με την άλλη μισή ζάχαρη
Ενώνουμε μέσα στους κρόκους με σπάτουλα απαλά απαλά λίγο από το αλεύρι λίγο ασπράδια εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν και μετά μια βούτυρο λιωμένο  μια νερό.
Σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα το αδιάζω ψήνω 25-30 λεπτά 170-180 ανάλογα το φούρνο.
Το κόβουμε στην μέση.
Το ταψάκι μου ήταν (30 επί 30)
ΓΙΑΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 4 φλ. νερό
  • 1 φλούδα πορτοκάλι(προαιρετικά
  • 1 ξύλο κανέλας(προαιρετικάΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Βράζετε πρωτα το νερό με την ζάχαρη. Μετα προσθέτετε τα υπολοιπα συστατικά και αφήνετε να βρασουν 15-20 λεπτά.Σιροπιαζουμε το παντεσπάνι.
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΘΑ ΒΡΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ -ΕΔΩ
    (η κρέμα αυτή μπαίνει στην μέση της τούρτας.)Διακοσμούμε με την σαντιγί
    ΥΛΙΚΑ

  • 1 μορφατ 
  •  1/2 ποτηρια ζάχαρη άχνη
Χτυπάμε την μορφατ ,σταδιακα προσθετουμε την ζάχαρη άχνη.(αν θελετε βάζετε και χρώμα ζαχαροπλαστικης )