Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ







ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ
Ο ¨ΒΟΣΚΟΣ¨ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ!!!!
ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ,ΟΥΤΕ  ΑΡΑΚΑΣ,ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΙΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΣΑΝΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΟΛΑΑΑΑ!!!ΓΙΟΥΠΙ!!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΕ <ΒΟΣΚΕ>
ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!χαχαχαχα
ΥΛΙΚΑ


  • 4 μικρά κολοκυθάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 200 γρ αρακά φρέσκο, πλυμένο 
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο 
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 κουταλιές σούπας λαδι για σοτάρισμα.
  • 2 ντοματες κομμενες σε ροδελες.
  • κασέρι τριμμενο     

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ
  • 5-6 πατάτες
  • αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ γάλα

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΣΥΝΤΑΓΗ-ΕΔΩ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερο.
  2. Μόλις μαλακώσει η πατάτα αδειάζουμε το νερό και ριχνουμε το βούτυρο,το γαλα και τα κάνουμε πουρέ.

  1. Σε ένα τηγάνι με λίγο λαδάκι περίπου 3 κουταλιές της σούπας τσιγαρίζουμε τα κολοκυθάκια ,το σκόρδο,τα οποία τα έχουμε καθαρίσει και κόψει σε ροδέλες.
  2. Ρίχνουμε επίσης μέσα την κόκκινη πιπεριά ,τον αρακά, αλάτι,πιπέρι και τον κύβο λαχανικών.
  3. Αφήνουμε στο τηγάνι για10 λεπτά.


ΣΤΉΣΙΜΟ 
  1. Σε ενα πυρέξ βάζουμε μια στρώση απο το μείγμα με κολοκύθι που φτιάξαμε πριν.
  2. Δεύτερη στρώση τον κιμά.
  3. Τρίτη στρώση ντομάτα,κασέρι τριμμενο.
  4. Και τέλος απλώνουμε τον πουρέ σε όλη την επιφανεια ομοιόμορφα και ριχνουμε απο πάνω τριμμενο κασέρι.
  5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφανεια.