Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016

ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΑ





ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ
Γλυκόξινη γεύση,θα σας αρέσει πολύ!!!

  • 1 ποτηρι ζαχαρη
  • 4 αυγά μεγάλα
  • 1 ποτήρι γάλα 
  • 1 μπεικιν παουντερ 
  • 1 βανιλια
  • 1/2 ποτηρι καλαμποκαιλεο
  • 500 γρ. αλεύρι 
  • 450 γρ. βύσσινα φρέσκα 
  • 4 κ.σουπας νισεστέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε τα βύσσινα απο τα κουκούτσια,τα πλένουμε και τα ανακατεύουμε με το νισεστέ.
  2. Την ζάχαρη την χτυπάμε με τα αυγά προσθέτοντας σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Αφού χτυπηθεί το μείγμα ,βάζουμε μέσα και τα βύσσινα και τα ανακατεύουμε με το κουτάλι.
  4. Σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.