Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

Okroshka.Ρωσσικη κρύα σούπα με κεφίρ ή αριανι.


Gianna Gialama

Okroshka.Ρωσσικη κρύα σούπα με κεφίρ ή αριανι.Υπεροχη για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!


Υλικά:

  • 1 λίτρο κεφίρ ή αριανι,
  • 2 ματσακια πράσινο κρεμμύδι,
  • 1 αγγούρι φρέσκο,
  • 2-3 αυγά σφιχτά βρασμενα,
  • 200-300 gr παριζα βραστή,
  • ραπανακια,3-4 βρασμενες πατάτες μεσαίου μεγέθους,
  • άνηθο,
  • χλιαρο νερό,
  • λεμονι ή ξύδι,
  • αλατι,πιπερι.
Εκτέλεση:
  1.  Ψιλοκομμένο το κρεμμύδι σε μία κατσαρόλα κ το πατάμε ελαφρώς με το γουδί.
  2. Προσθετουμε σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά,επίσης ψιλοκομμένα,αφήνοντας 1 πατάτα στην άκρη πολτοποιωντας την σε πουρέ.
  3. Τα ραπανάκια σε ροδέλες.
  4. Αραιώνουμε με το κεφίρ + ξύδι η λεμόνι και προσθέτουμε γύρω στα 250 gr χλιαρό νερό +την πολτοποιημενη πατάτα. 
  5. Αλατοπιπερωνουμε.
  6. Πριν το σερβίρισμα,πρεπει να μείνει στο ψυγείο τουλάχιστον 20'-30' για να δέσει.
  7. Η πυκνότητα εξαρτάται από τη ποιότητα του προϊόντος.
  8. Δεν πρέπει να είναι πολύ αραιή,ουτε πολύ πηχτή.
  9. Η παριζα μπορεί ν'αντικατασταθει με βραστό μοσχαρίσιο κρέας ψιλοκομμένο.
  10. Όπως κ το κεφίρ με το kvass(ποτό ζυμωμένο με βάση το μαύρο ψωμί,σικαλη,κριθαρι,κτλ.). Πραγματικά υπέροχο πιάτο! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!