Gianna Gialama
Okroshka.Ρωσσικη κρύα σούπα με κεφίρ ή αριανι.Υπεροχη για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!
Υλικά:
- 1 λίτρο κεφίρ ή αριανι,
- 2 ματσακια πράσινο κρεμμύδι,
- 1 αγγούρι φρέσκο,
- 2-3 αυγά σφιχτά βρασμενα,
- 200-300 gr παριζα βραστή,
- ραπανακια,3-4 βρασμενες πατάτες μεσαίου μεγέθους,
- άνηθο,
- χλιαρο νερό,
- λεμονι ή ξύδι,
- αλατι,πιπερι.
Εκτέλεση:
- Ψιλοκομμένο το κρεμμύδι σε μία κατσαρόλα κ το πατάμε ελαφρώς με το γουδί.
- Προσθετουμε σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά,επίσης ψιλοκομμένα,αφήνοντας 1 πατάτα στην άκρη πολτοποιωντας την σε πουρέ.
- Τα ραπανάκια σε ροδέλες.
- Αραιώνουμε με το κεφίρ + ξύδι η λεμόνι και προσθέτουμε γύρω στα 250 gr χλιαρό νερό +την πολτοποιημενη πατάτα.
- Αλατοπιπερωνουμε.
- Πριν το σερβίρισμα,πρεπει να μείνει στο ψυγείο τουλάχιστον 20'-30' για να δέσει.
- Η πυκνότητα εξαρτάται από τη ποιότητα του προϊόντος.
- Δεν πρέπει να είναι πολύ αραιή,ουτε πολύ πηχτή.
- Η παριζα μπορεί ν'αντικατασταθει με βραστό μοσχαρίσιο κρέας ψιλοκομμένο.
- Όπως κ το κεφίρ με το kvass(ποτό ζυμωμένο με βάση το μαύρο ψωμί,σικαλη,κριθαρι,κτλ.). Πραγματικά υπέροχο πιάτο! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου