Συνταγή:ΑΠΟ ΤΟΝ Αθανάσιος Γεώργιος Τσομπανίδης
Των αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου σήμερα και παρότι είναι Τετάρτη έχουμε κατάλυση ιχθύος. Έτσι έφτιαξα γλαύκο με πατάτες στο φούρνο, μια αγιορείτικη συνταγή πολύ γευστική. Και όπως κάθε φορά, έφαγον πάντες και εχορτάσθησαν!
Απόψυξα τις φέτες του κατεψυγμένου γλαύκου. Ξέπλυνα καλά και αφού τις αλάτισα καλά, άφησα σε σουρωτήρι για 2 ώρες τουλάχιστον. Έβαλα ελαιόλαδο σε ταψί, λάδωσα τις φέτες ψαριού και από τις δύο μεριές και τις αράδιασα στο ταψί. Έβαλα και τις πατάτες, αλάτι, ρίγανη, λίγο μαυροπίπερο, λίγο κύμινο, 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου και τον χυμό από 2 λεμόνια. Διέλυσα σε ζεστό νερό 1 κουταλιά μουστάρδα και έριξα στο ταψί. Έψησα στο φούρνο μέχρι να σωθεί το νερό και να μείνει με το λαδάκι.
Απόψυξα τις φέτες του κατεψυγμένου γλαύκου. Ξέπλυνα καλά και αφού τις αλάτισα καλά, άφησα σε σουρωτήρι για 2 ώρες τουλάχιστον. Έβαλα ελαιόλαδο σε ταψί, λάδωσα τις φέτες ψαριού και από τις δύο μεριές και τις αράδιασα στο ταψί. Έβαλα και τις πατάτες, αλάτι, ρίγανη, λίγο μαυροπίπερο, λίγο κύμινο, 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου και τον χυμό από 2 λεμόνια. Διέλυσα σε ζεστό νερό 1 κουταλιά μουστάρδα και έριξα στο ταψί. Έψησα στο φούρνο μέχρι να σωθεί το νερό και να μείνει με το λαδάκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου