ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ
ΥΛΙΚΑ
- 3 φρέσκους μέτριους τόνους
- 4 μεγάλα κρεμμύδια η 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 5-6 μεγάλες ώριμες ντομάτες στον τρίφτη (ή αντίστοιχα έτοιμο τοματοχυμό)
- 1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 2 πρασινες πιπεριες μεγαλες κομμενες σε ροδελες
- δεντρολίβανο
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 2 γκ. σκορδου
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μερίδες το ψάρι.
- Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο.
- Μόλις ροδίσουν σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές,τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το δεντρολίβανο, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια (όχι να διαλυθούν) και να δέσει η σάλτσα.
- Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε προσθέτουμε τον τόνο μας και ανακατεύουμε απαλά ,όχι με το κουτάλι αλλά κουνάμε την κατσαρόλα με κλειστό καπάκι.
- Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί το ψάρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου