Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΤΟΝΟ





ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ
ΥΛΙΚΑ


  • 3 φρέσκους μέτριους τόνους 
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια η 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 5-6 μεγάλες ώριμες ντομάτες στον τρίφτη (ή αντίστοιχα έτοιμο τοματοχυμό)
  • 1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 πρασινες πιπεριες μεγαλες κομμενες σε ροδελες
  • δεντρολίβανο
  • 1 δαφνόφυλλο 
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 2 γκ. σκορδου  
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι,  πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μερίδες το ψάρι.
  2. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο. 
  3. Μόλις ροδίσουν σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. 
  4. Προσθέτουμε τις πιπεριές,τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το δεντρολίβανο, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια (όχι να διαλυθούν) και να δέσει η σάλτσα.
  5.  Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε προσθέτουμε τον τόνο μας και ανακατεύουμε απαλά ,όχι με το κουτάλι αλλά κουνάμε την κατσαρόλα με κλειστό καπάκι.
  6. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί το ψάρι.