Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Σούπα βελουτέ με κολοκύθα.




ΑΠΟ ΤΗΝ
Maria Kyrimlidou

Υλικά
  • 1 κιλό κολοκύθα ξεφλουδισμένη και κομμένη κύβους
  • 300 γρ. πράσα κομμένα ροδέλες (μόνο το άσπρο)
  • 300 γρ. καρότα κομμένα κύβους
  • 2 κλαδιά σέλερι κομμένα ροδέλες
  • 5 κούπες ζωμό βοδινού
  • Αλάτι, άσπρο πιπέρι
  • ½ κούπα κρέμα γάλακτος 
  • Τριμμένο τυρί (π.χ. παρμεζάνα – προαιρετικά)

Εκτέλεση
Βάζετε σε κατσαρόλα το ζωμό, μαζί με τα λαχανικά να βράσουν, σκεπασμένα, μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 30 λεπτά).
Περνάτε τα λαχανικά από το μπλέντερ και τα πολτοποιήτε. Τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνετε και τα βράζετε για 1 – 2 λεπτά ακόμη.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και μοιράζετε στα πιάτα. Αν θέλετε πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί.