Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΝΕΛΟΤΣΟΥΡΕΚΟ!!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΨΙ(37+37)

  • 1 κιλο αλευρι
  • 120 γρ. ζάχαρη 
  • 2 Φακελάκι μαγιά
  • 2 Πρέζες αλάτι
  • 360 γρ. γάλα χλιαρό
  • 160 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 Αυγά
  • βανίλια
  • 1 Βαζάκι μερέντα ή Nutella
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ή στο κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι και ανακατεύουμε.Σε ενα κατσαρολακι ζεσταίνουμε το γάλα βάζουμε το βούτυρο να μαλακώσει και στο τελος τα αυγά και ανακατεύουμε.(ολα χλιαρά,να μην βράσει)Τώρα ρίχνουμε το μίγμα του γάλακτος στο μίγμα του αλευριού και ζυμώνουμε 4-5 λεπτά. Την αφήνουμε να φουσκώσει 30-40 λεπτά σε ζεστό μέρος σκεπασμένη με πετσέτα.Όταν είναι έτοιμη χωρίζουμε σε μπαλάκια μέγεθος καρυδιού και τα γεμίζουμε με μια κουτάλια μερεντα. Τα κλείνουμε καλά.

    ΓΙΑ ΤΟ ΆΛΕΙΜΜΑ-Σε ένα μπολ έχουμε χτυπημένο το αυγό και στο άλλο έχουμε ανακατέψει την καστανή ζάχαρη με την κανέλα.
    Όταν γεμίσουμε τα μπαλάκια και τα κλείσουμε τα αραδιάσουμε σε βουτυρωμένο ταψί γύρο γύρο αφού τα βουτήξουμε πρώτα στο αυγό και κανελοζαχαρη.Αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά(μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και το κάτω μέρος του τσουρεκιού.