- 2 ποτηρια γάλα
- 3 κούπες αλευρι περίπου(η ζύμη να μην κολλάει στα χερια )
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 ποτηρακι του καφε ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ.αλατι
- 1 κ.σ. βούτυρο
- λιγο λαδι για τηγάνισμα
Εδω μπορείτε τα βάλετε οτι σας αρεσει....σαλαμι,κασερι, διαφορα χόρτα,τυρι κ.τ.λ
Εγω έβαλα σκέτο κασέρι Γκούντα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε χλιαρό γαλα διαλύουμε την μαγια και την ζάχαρη.
Προσθετουμε το αλεύρι σταδιακά μαζι με τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης.
Αφήνουμε σκεπασμένη την ζύμη μέχρι να φουσκώσει.
Αφού φουσκώσει χωρίζουμε την ζυμη σε μπαλάκια (υπολογίζετε το μέγεθος του τηγανιού σας) εμένα μου βγήκαν 6 μπαλάκια.
Ανοίγουμε το κάθε μπαλακι σε στρογγυλό σχημα,βαζουμε την γεμιση και κλεινουμε όλες τις ακρες σε πουγκί .Πατάμε με τον πλάστη το ενωμα και ανοίγουμε οσο ψιλό μπορούμε το πιτακι χωρις να το σκισουμε.
Βάζουμε στην φωτιά το τηγάνι με 2 σταγόνες λαδι.(αν έχετε καλο τηγάνι δεν χρειάζεται καθόλου να βάλετε λαδι)
Ρίχνουμε το πιτακι μας,με το πιρούνι τρυπάμε όλη την επιφανεια και το τηγανίζουμε μεχρι να πιασει μια χρυσαφί κρούστα η καθε μεριά.
Αφού το βγάλουμε απο την φωτιά με λίγο βούτυρο κρύο περνάμε την ζεστή επιφάνεια της καθε μεριας.
Το ίδιο κάνουμε με κάθε μπαλάκι.
Καλη επιτυχια!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου