Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

ΦΑΣΟΛΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ
Maria Kyrimlidou
 
Πώς να μαγειρέψετε τα μπιφτέκια χωρίς κρέας με φασόλια?Σας εγγυώμαι πως και όταν θα τελειώσει η νηστεία θα φτιάχνετε αυτά τα μπιφτέκια στην καθημερινότητα σας.
Διαβάστε την συνταγή πιο κατω














ΥΛΙΚΑ

  • 800 γρ. φασόλια σε κονσέρβα ή ξερά
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 ξερό κρεμμυδι 
  • 1 σκ.σκόρδο ή 1/2 κ.μικρο σε σκόνη
  • 1 κουτ.σούπας νισεστέ
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 κουτ. σουπας σιμιγδάλι χοντρό 
  • 50 γρ. καρύδια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό 
  • αλάτι,πιπέρι
  • έξτρα αλεύρι για πασπάλισμα 
  • λάδι για τηγάνι (ελαιόλαδο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε κυβακια.
Τα καρύδια τα βάζουμε σε μουλτι και τα κάνουμε σκόνη.
Επίσης πολτοποιούμε τα φασόλια και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά ανακατεύοντας τα με το χέρι.
Αφήνουμε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο να δέσει.
Σε καυτό λάδι τηγανίζουμε τα μπιφτεκάκια μας αφού τα έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι.
Σερβίρονται με ρύζι ή πατατοσαλατα