Ακόμη κι αν το παιδί σας αντιπαθεί το ψάρι, υπάρχουν πάντα τρόποι να το πείσουμε να το αγαπήσει!
ΑΠΟ ΤΗΝ
Maria Kyrimlidou
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά, καθαρίζουμε και φιλετάρουμε τις σαρδέλες μας κρατώντας σταθερά το κεντρικό αγκάθι και τραβώντας το με κατεύθυνση προς την ουρά του ψαριού.
Στρώνουμε σε ταψάκι όμορφα και αλατοπιπερώνουμε.
Σε μπλέντερ βάζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και μαϊντανό με λίγες σταγόνες λαδι και πολτοποιούμε.
- 1 κιλό σαρδέλες
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- μαϊντανό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- λάδι
- αλάτι,πιπέρι
- ρίγανη
- λεμόνι
- 1 μεγάλη ντομάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά, καθαρίζουμε και φιλετάρουμε τις σαρδέλες μας κρατώντας σταθερά το κεντρικό αγκάθι και τραβώντας το με κατεύθυνση προς την ουρά του ψαριού.
Στρώνουμε σε ταψάκι όμορφα και αλατοπιπερώνουμε.
Σε μπλέντερ βάζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και μαϊντανό με λίγες σταγόνες λαδι και πολτοποιούμε.
Το μείγμα αυτο το απλώνουμε πάνω απο τις σαρδέλες .
Στύβουμε ενα λεμόνι και το χυμό του το ριχνουμε απο πάνω.
Κόβουμε ροδελες την ντομάτα και την απλώνουμε πάνω απο τις σαρδέλες.
Συμπληρώνουμε με λίγο λαδάκι και ρίγανη την επιφάνεια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να κοκκινίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου