Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

ΠΤΙ ΦΟΥΡ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ



Έχω την τύχη εδώ και 15 τελευταία χρόνια να ζω σε επαρχεία σε ένα όμορφο χωριό έξω απο τα ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη ,αφού όταν παντρευτήκαμε ζούσαμε στην Όμορφη Θεσσαλονίκη (Κορδελιό)
Η επιθυμία και των δυο μας και η αγάπη για έξοχη ήταν αμοιβαία.
Έτσι αποφασίσαμε να πουλήσουμε το σπίτι μας στην πόλη και να έρθουμε στο πατρικό του συζύγου και να φτιάξουμε εκεί την κατοικία μας έχοντας τότε δυο παιδιά. (ο καθαρός αέρας της εξοχής μας ωφέλησε και κάναμε ακόμα δυο παιδια, κοριτσάκια χεχεχε να μια συνταγή για κορίτσια "ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΕΡΑΣ" χαχαχα )
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόση ευλογία και χαρά νιώθουμε.
Ανασάνουμε καθαρό αέρα,τρώμε τα περισσότερα βιολογικά (δικά μας )προϊόντα.
Έχουμε αβγουλάκι φρέσκα για τα παιδιά και αγελαδινό γάλα φρέσκο τα όποια τα προμηθευόμαστε απο τους αγρότες μας.
Στον κήπο μας έχουμε το μπαχτσέ μας ,όλα χωρίς φάρμακα και έτσι μπορούμε κατά κάποιο τρόπο να ζούμε άφοβα.
Θα σας δείξω μερικές συνταγές απο το αγαπημένο μου δέντρο την ΒΥΣΣΙΝΙΑ.
Και μια συμβουλη
- ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ-

ΑΠΟ ΤΗΝ
Maria Kyrimlidou



ΥΛΙΚΑ

  • 3 αβγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 1 βανίλια
  • 1 φακελάκι μπεΐκιν
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 4 κούπες αλεύρι(εδω θέλουμε την ζύμη να πλάθεται μπορεί να χρειαστεί παραπάνω ή λιγότερο ανάλογα το αλεύρι σας)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ της αρεσκείας σας ή ΜΕΡΕΝΤΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά με την σειρά που είναι γραμμένα.
  2. Πλάθουμε λωρίδες με τα χέρια ή με την βοήθεια του ΡΟΛ ΠΡΕΣ της Tupperware
  3. Ψήνουμε στους 180 Βαθμούς για 20 λεπτά περίπου (μέχρι να ροδίσουν)
  4. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα γεμίζουμε με την ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ.
  5. Τις άκρες μπορείτε να τις περάσετε με τρούφα.
  6. Εγώ έσπασα στο μπεντερ τα κορν φλέικς και βούτηξα εκεί τις άκρες .